Novalac Prenatalne kapsule - novo!

Prehransko dopolnilo za ženske v obdobju  načrtovanja nosečnosti, nosečnice in  doječe matere 

Zdrava prehrana je zelo pomembna pri načrtovanju  nosečnosti ter v času nosečnosti in dojenja.  Med nosečnostjo se žensko telo spreminja zaradi rasti in  razvoja otroka, zato so telesne potrebe po vitaminih  in mineralih v tem obdobju znatno povečane  (od 50 % do 100 %). 

 

Novalac kapsule >>

 

Katere so glavne prednosti Novalac prenatalnih kapsul? 

So prve mehke kapsule, ki v eni sami kapsuli poleg ključnih  vitaminov in mineralov za nosečnice vsebujejo tudi omega  3-dolgoverižne maščobne kisline (DHA). Količina posameznih  sestavin je skrbno izbrana in prilagojena ženskam v obdobju  načrtovanja nosečnosti, nosečnicam in doječim materam.   Novalac prenatalne kapsule vsebujejo napredno obliko folne  kisline  Quatrefolic® . Njena prednost je v tem, da jo telo – za  razliko od ostalih oblik folne kisline – lahko v celoti izkoristi.  Vsaka kaspula vsebuje 400 μg folata, 200 μg v oblike folne  kisline in 371 μg v obliki Quatrefolic, kar ustreza 200 μg folne  kisline. Jemanje Novalac prenatalnih kapsul zviša nivo folata pri  nosečnici. Nizek nivo folata pri nosečnici je dejavnik tveganja za  okvare nevralne cevi* pri razvijajočem se plodu. Pri ženskah v  rodni dobi se koristni učinek doseže z dopolnjevanjem prehrane  s 400 μg  folne kisline dnevno vsaj en mesec pred načrtovano  zanositvijo in nato še do tri mesece po zanositvi.    

* Nevralna cev je del ploda, ki se razvije v možgane in  hrbtenjačo, hrbtišče lobanje in vretenca. 

 

Novalac kapsule >>

 

Kar 50 % nosečnic je slabokrvnih, za kar je največkrat krivo  pomanjkanje železa. Železo je mineral, ki ima vlogo pri  nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, zato je zadostna  preskrba telesa z železom med nosečnostjo ključna. Glavna  slabost večine obstoječih pripravkov z železom je, da železo  slabo prehaja v kri in da povzroča slabost in težak občutek v  želodcu. Novalac prenatalne kapsule vsebujejo  HA-Fe  (highly  absorbable ferrum), visokoabsortivno železo, ki omogoča boljše  prehajanje železa iz črevesja v kri in hkrati ne draži želodca. Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHA) prek matere pomaga  pri normalnem razvoju možganov in oči pri plodu in dojenčku,  dojenim z materinim mlekom. Koristni učinek se doseže z  dnevnim vnosom 200 mg DHA poleg priporočenega dnevnega  vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHA  in EPA.  

Novalac prenatalne kapsule  vsebujejo tudi naslednje  ključne hranilne snovi, ki jih ženska potrebuje med zanositvijo,  nosečnostjo in dojenjem:  

• Niacin, vitamin B1, vitamin B6 in biotin – prispevajo k  delovanju živčnega sistema. 

• Pantotenska kislina – prispeva k zmanjševanju utrujenosti  in izčrpanosti. 

• Vitamin B12 – ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, pri  delitvi celic in pri delovanju imunskega sistema.   

• Vitamin C, cink in selen – imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. 

• Vitamin D – prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob. 

• Vitamin B2, vitamin E in selen – imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. 

• Jod – ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

 

Kako jemati Novalac prenatalne kapsule? 

Priporočljivo je, da Novalac prenatalne kapsule začnete jemati že v fazi načrtovanja nosečnosti (vsaj 3 mesece pred zanositvijo) ter nadaljujete v celotnem obdobju nosečnosti in vse do konca dojenja. Priporočen dnevni odmerek in način uporabe: 1 kapsula na dan med obrokom. Kapsulo pogoltnite celo, s kozarcem vode. 

Shranjevanje: 

Shranjujte v suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago in neposredno sončno svetlobo. Pakiranje: 30 mehkih kapsul. 

Novalac prenatalne kapsule so na voljo na: Novalac kapsule >>

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Visett - vrhunska depilacija!